O TEM PROJEKTU

Praktična orodja je razvila delovna skupina Delovnega paketa 7 projekta Euro HIV EDAT (Zgodnje odkrivanje okužbe s HIV in testiranje v Evropi) (www.eurohivedat.eu), ki ga financira Evropska komisija.

Namenjena je projektom, ki so nedavno začeli izvajati, načrtujejo pričetek izvajanja ali pa že izvajajo storitve prostovoljnega testiranja in svetovanja v skupnosti (PTSS) in/ali storitve testirnih točk, ki so namenjene gejem in drugim moškim, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM). Testirne točke so po naši definiciji PTSS in zdravstveni centri, ki so namenjeni izključno MSM. Njihova raznolikost v Evropi je zares široka (poglejte si Zemljevid testirnih točk v Evropi).

Orodja naslavljajo vse tematike, ki so relevantne za implementacijo, razvoj in samo-evalvacijo storitev, ki temeljijo na kakovosti, v projektu PTSS in/ali testirni točki. Orodja se ne naslanjajo na noben specifičen zdravstveni sistem ali okolje. Uporabna so tako za manjše kot tudi za večje projekte. Več informacij o uporabnosti orodij lahko najdete v poglavju ‘Kako se to orodje uporablja’.

Če imate kakšna vprašanja in/ali predloge glede Praktičnih orodij, nam pišite na info@msm-checkpoints.eu.

 

Zahvaljujemo se vsem partnerjem projekta Euro HIV EDAT, še posebej pa članom delovne skupine Delovnega paketa 7 (Razvoj orodij za testirne točke namenjene MSM):

Cristina Agusti (CEEISCAT)

Michael Meulbroek (BCN Checkpoint)

Daniela Rojas Castro (AIDES)

Francois Pinchon, Per Slaaen (AIDS-Fondet)

Miha Lobnik, Bojan Cigan (Legebitra)

Mihai Lixandru (ARAS)

Matthias Kuske (Aidshilfe NRW, Workpackage coordinator)

Tom Platteau (Institute of Tropical Medicine, Antwerp)

Daniel Simões (GAT Portugal)

Sophocles Schanos (Checkpoint Athens)

Further Acknowledgements:

Matthias Wentzlaff‐Eggebert (author)

Axel Jeremias Schmidt (Sigma Research, London School of Hygiene and Tropical Medicine, Map of European Checkpoints)

EURO HIV EDAT Study Group

Chafea – Health Programme funding

European Commission: HIV/AIDS Policy